Τα νέα trends στα Social Media για το 2024

Δεν χρειάζεται μεγάλη προνοητικότητα για να προβλέψετε τα επερχόμενα trends στα social media για το 2024.

 

Συγκεντρώνοντας τα δεδομένα απόδοσης και τις προτιμήσεις των καταναλωτών, μπορούμε να αναλύσουμε εισαγωγικά τις τάσεις που θα διαμορφώσουν το τοπίο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μες στο  επόμενο έτος. Αυτές οι τάσεις υπερβαίνουν τον βασικό προβληματισμό ως προς το ποιες τάσεις θα γίνουν viral στο TikTok, και εξετάζουν τα βαθύτερα συμπεριφορικά πρότυπα του κοινού και τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες μπορούν να τοποθετηθούν.

 

Αν η εταιρεία σας ανήκει στο 60% που βασίζεται στα κοινωνικά δεδομένα καθημερινά, τότε είστε ήδη στον σωστό δρόμο. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα κύρια στατιστικά στοιχεία που καθοδηγούν την εμφάνιση νέων κοινωνικών τάσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 2023.

  • Το περιεχόμενο Edutainment θα κυριαρχήσει: Το εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο, γνωστό ως “edutainment,” θα γίνει όλο και πιο δημοφιλές σε διάφορες βιομηχανίες.
  • Αυξημένες επενδύσεις στην παραγωγή βίντεο: Καθώς το βίντεο συνεχίζει να κυριαρχεί, οι επιχειρήσεις θα διαθέτουν περισσότερους πόρους στην παραγωγή βίντεο για να ξεχωρίσουν στον ανταγωνιστικό χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
  • Η επίδραση του BeReal στις εταιρικές επιχειρήσεις: Το BeReal, μια σημαντική τάση του 2022, θα συνεχίσει να διαμορφώνει τις στρατηγικές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι εταιρείες θα πρέπει να εστιάσουν στην αυθεντικότητα στην προσέγγισή τους.
  • Πειραματισμός με αναδυόμενα δίκτυα: Οι εταιρείες θα εξερευνήσουν νέα και αναδυόμενα social media για να εντοπίσουν νέους πελάτες.

 

Όσον αφορά την ίδια την εταιρεία και το brand της:

  • Ανάπτυξη της οικονομίας των δημιουργών: Η συνεργασία με content creators και influencers θα παραμείνει μια ισχυρή στρατηγική μάρκετινγκ το 2024, προσφέροντας ευκαιρίες για συμμετοχή και διεύρυνση του κοινού.
  • Η προώθηση των υπαλλήλων (employer branding) ως τάση: Οι εταιρείες θα εκμεταλλευτούν τους υπαλλήλους τους ως δημιουργούς περιεχομένου για brand awareness και social thinking.
  • Προώθηση της πράσινης ανάπτυξης: Οι εταιρείες θα είναι πιο επιφυλακτικές στην προσέγγισή τους στο μήνυμα της βιωσιμότητας για να αποφύγουν κατηγορίες για “greenwashing.”

 

 

Πηγή: Sproutsocial.com

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *