Αποτελεσματικό Marketing Strategy στα Social Media!

Αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες στο να ορίσετε τη στρατηγική μάρκετινγκ σας στα social media, δεν είστε μόνοι! Στο σημερινό εξελισσόμενο τοπίο των social media, οι εταιρείες αναγνωρίζουν την πραγματική επίδραση που μπορεί να έχουν στα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησής τους. Τα social media δεν είναι πλέον αυτόνομη οντότητα. Πρέπει να ενσωματωθεί ομαλά στη συνολική στρατηγική της επιχείρησής σας.

 

Δεδομένης της πρόσφατης έκρηξης αλλαγών στον χώρο των κοινωνικών μέσων, πολλές εταιρείες αναγνωρίζουν τη σημασία τους, αλλά διστάζουν σχετικά με το πώς να εκμεταλλευτούν πλήρως την ποικιλία των social media channels που είναι διαθέσιμα. Για να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα, η ομάδα μας δημιούργησε έναν περιεκτικό οδηγό επτά βημάτων, για να βοηθήσει τις εταιρείες να δημιουργήσουν και να εκτελέσουν μια στρατηγική μάρκετινγκ στα κοινωνικά μέσα που να προσαρμόζεται στις μοναδικές ανάγκες της επιχείρησής τους.

 

Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τα εμπόδια και να θέσετε σαφείς στόχους. Εδώ είναι τα επτά κρίσιμα βήματα για την ανάπτυξη μιας επιτυχημένης στρατηγικής μάρκετινγκ στα κοινωνικά μέσα:

 

 

 1. Βεβαιωθείτε ότι τα social media goals διευθετούν τις Προκλήσεις σας: Ξεκινήστε με τον συντονισμό της στρατηγικής στα social media σύμφωνα με τις επιχειρηματικές σας προκλήσεις και στόχους.
 2. Γνωστοποιείστε το Marketing Strategy σε όλο τον Οργανισμό σας: Κάντε τα social media μια συνεργατική προσπάθεια, η οποία θα ενθαρρύνει διάφορα τμήματα μέσα στον οργανισμό σας να την υποστηρίξουν, διασφαλίζοντας παράλληλα συνεπή μηνύματα που έρχονται σε ευθυγράμμιση με το brand σας.
 3. Επικεντρωθείτε στα Δίκτυα που Προσφέρουν Αξία: Επικεντρώστε τις προσπάθειές σας στις πλατφόρμες social media που προσφέρουν τη μεγαλύτερη αξία για τη brand σας και το κοινό σας. Οι πλατφόρμες διαφέρουν αν είστε B2B ή B2C επιχείρηση. Αν είστε μία B2B επιχείρηση τότε το LinkedIn αποτελεί ένα ιδανικό μέσο για να προωθήσετε την εικόνα της εταιρείας σας.
 4. Content is the King: Αναπτύξτε περιεχόμενο που καταπλήσσει το κοινό σας και αντανακλά την ταυτότητα του brand σας.
 5. Αναγνωρίστε Επιχειρηματικές Ευκαιρίες μέσα από τα Social Media: Χρησιμοποιήστε τα social media ως έναν τρόπο για την αναγνώριση πιθανών επιχειρηματικών ευκαιριών, όπως νέες προοπτικές ή συνεργασίες.
 6. Επικοινωνήστε αντί να Αγνοείτε: Συμμετέχετε ενεργά με το κοινό σας στα κοινωνικά μέσα απαντώντας σε σχόλια, μηνύματα και αναφορές.
 7. Παρακολουθήστε, Βελτιώστε και Προωθήστε τις Προσπάθειές σας: Παρακολουθήστε την απόδοση των καμπανιών σας, κάντε τις απαραίτητες βελτιώσεις και προωθήστε τις επιτυχημένες σας πρωτοβουλίες.

 

 

Κορυφαίες Πλατφόρμες Marketing στα Social Media για την Επιχείρηση:

 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • YouTube
 • Pinterest
 • LinkedIn
 • TikTok

 

 

Κρίσιμα Στοιχεία μιας Αποτελεσματικής Στρατηγικής Μάρκετινγκ στα Social Media:

 • Έρευνα Κοινού-Αγοράς
 • Brand Identity
 • Content Strategy
 • Ανάλυση Δεδομένων

 

Να είστε υπομονετικοί. Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα τα θετικά αποτελέσματα είναι σίγουρα ή εμπιστευτείτε την ομάδα μας για να γίνουν ακόμα πιο σίγουρα!

 

Πηγές: Sproutsocial.com, Forbes.com

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *