Η καταναλωτική μανία της Gen Z!

Πιστεύετε ότι υπάρχει μεγαλύτερη καταναλωτική μανία απο αυτήν της Gen Z; Η Gen Z αποτελεί τη μεγαλύτερη γενιά στον κόσμο αυτή τη στιγμή και αναμένεται να αποτελέσει το 27% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού έως το 2025, καθιστώντας την κυρίαρχη δύναμη στην παγκόσμια οικονομία. Γεννημένη ανάμεσα στα έτη 1996 και 2012, αυτή η γενιά διαμορφώνει τη δική της ταυτότητα σε κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Η Gen Z αποτελεί την πρώτη πραγματικά ψηφιακή γενιά, καθώς η τεχνολογία και τα ψηφιακά μέσα έχουν επηρεάσει και διαμορφώσει σημαντικά τον τρόπο ζωής τους από τη γέννησή τους. Αυτό σημαίνει πως προτιμούν εύκολους και γρήγορους τρόπους αναζήτησης.

Ένα από αυτούς είναι τα social media!

Σύμφωνα με έρευνες, η νέα γενιά προτιμά τη χρήση των κοινωνικών δικτύων περισσότερο από τις παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης όταν αναζητούν πληροφορίες για brands, Η άμεση πρόσβαση σε πολλαπλές πληροφορίες που προσφέρουν τα social media, αποτελεί τον βασικό λόγο της προτίμησής τους αυτής. Επιπλέον, οι χρήστες εκτιμούν τη σχετικότητα, την οπτικοποίηση και το διασκεδαστικό χαρακτήρα των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Αυτά τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι οι παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης και οι online εμπόροι χρειάζεται να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της Gen Z, κάνοντας τα αποτελέσματα αναζήτησης πιο ελκυστικά.

 

Πηγή: wwn.gr


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *