Είναι τα Threads το νέο Twitter;

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, ξεκίνησε στην Ευρώπη το Threads, μια πλατφόρμα της Meta (Facebook, Instagram) που μοιάζει αρκετά με το πρώην Twitter, νυν X. Τα Threads ήρθαν για να αντικαταστήσουν το Twitter, το οποίο έχει χάσει δημοτικότητα και αξιοπιστία μετά την εξαγορά του από τον Ελον Μασκ. Οι ιδιοκτήτες του Facebook και Twitter δεν χρειάζεται να ανταγωνιστούν απευθείας, καθώς η αγορά είναι ελεύθερη για όποιον θέλει να δημιουργήσει μια νέα πλατφόρμα. Το Threads επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν με το λογαριασμό τους στο Instagram, επομένως μπορούν να μεταφέρουν και τους ακολούθους τους.

 

6 απλά βήματα για να δημιουργήσεις προφίλ στο Threads

  • Κατέβασε την εφαρμογή από το Google Play Store ή το Apple App Store ψάχνοντας για το “Threads, an Instagram app” και εγκατάστησέ την.
  • Συνδέσου με το λογαριασμό σου στο Instagram μέσω της επιλογής “Log in with Instagram” στην οθόνη του Threads.
  • Συμπλήρωσε το προφίλ σου με τα στοιχεία που επιθυμείς, όπως το όνομα, μια σύντομη περιγραφή (bio) και ένα σύνδεσμο (link), με δυνατότητα εισαγωγής από τον λογαριασμό σου στο Instagram.
  • Όρισε τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας του λογαριασμού σου επιλέγοντας μεταξύ δημόσιου ή ιδιωτικού προφίλ.
  • Ακολούθησε άτομα που ακολουθείς στο Instagram, είτε επιλέγοντας μεμονωμένους χρήστες είτε με την επιλογή “Follow All” για να συνδεθείς με όλους.
  • Ολοκλήρωσε την εγκατάσταση και τη ρύθμιση του λογαριασμού σου για να αρχίσεις να χρησιμοποιείς το Threads στο Instagram.

 

Τι σου προσφέρει;

Το Threads είναι μια εφαρμογή που σου επιτρέπει να μοιράζεσαι περιεχόμενο βασισμένο κυρίως σε κείμενο, παρόμοια με το Twitter, με μια ανώτατη έκταση ανάρτησης των 500 χαρακτήρων. Επιπλέον, μπορείς να προσθέσεις links, φωτογραφίες και βίντεο. Μπορείς να επιλέξεις τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας για το προφίλ σου και να το κάνεις δημόσιο είτε ιδιωτικό. Παρόλο που κυκλοφορεί ως μεμονωμένη εφαρμογή, δεν αποτελεί ένα αυτόνομο ή ξεχωριστό κοινωνικό δίκτυο, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για επέκταση του Instagram.

 

Είναι τα Threads το νέο twitter;

Σε γενικές γραμμές, τόσο το Threads όσο και το Twitter έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Και οι δύο πλατφόρμες επικεντρώνονται στο κείμενο, προσφέρουν τη δυνατότητα για σύντομες αναρτήσεις και έχουν ως βασικό στόχο τη δημιουργία συζητήσεων. Επιπλέον, και τα δύο επιτρέπουν την ανάρτηση φωτογραφιών, βίντεο και συνδέσμων.

Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένες βασικές διαφορές μεταξύ τους. Αρχικά, το όριο λέξεων μίας ανάρτησης στο X είναι 200 ενώ στο Threads 500. Το Threads σου δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσεις μεγαλύτερης διάρκειας βίντεο σε σχέση με το X και πιο συγκεκριμένα για το όριο είναι 5 λεπτά ενώ στο X το όριο είναι 2 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, το Threads δεν σου δίνει τη δυνατότητα χρήσης hashtag ενώ το X τη δίνει.

 

Για μία επιχείρηση, η χρήση του Threads μπορεί να τη βοηθήσει να ενισχύσει την παρουσία της στα social media.

Εάν επιθυμείς και εσύ να προωθήσεις την επιχείρησή σου περαιτέρω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις με την ομάδα μας!

 

Πηγή: Protagon, Koalla.gr

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *