Το ΤikTok, τα short videos, και τα πολλά έσοδα!

Tα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν πλέον σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας των ανθρώπων. Μετρώντας πάνω από 3.5 δις. χρήστες παγκοσμίως, μπορούμε να ισχυριστούμε πλέον πως ζούμε σε μια «Ψηφιακή εποχή». Η πρόσφατη ιστορία της τηλεόρασης έχει δείξει ότι οι προϋπολογισμοί των μέσων ενημέρωσης είναι τελικά θέμα πρακτικότητας. Με τη μετανάστευση κοινού έρχεται η αλλαγή των άμεσων σχεδίων των επιχειρήσεων, η οποία αναγνωρίζει ότι ο απώτερος στόχος κάθε επωνυμίας είναι να προσεγγίσει το κοινό-στόχο της όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

 

 

Το TikTok είχε ήδη αποδείξει τη χρησιμότητά του ως πλατφόρμα κοινωνικών μέσων πριν από την εμφάνιση της πανδημίας. Αυτή η εφαρμογή κοινής χρήσης σύντομων βίντεο, έχει σημειώσει 2 δισεκατομμύρια λήψεις από την περίοδο που κυκλοφόρησε. Οι ερευνητές έχουν παρατηρήσει την αυξανόμενη δημοτικότητα της εφαρμογής και προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τις γενικές βάσεις της εφαρμογής. Καθώς η πλειοψηφία των ανθρώπων παρέμεινε σπίτι λόγω της πανδημίας COVID-19, το Tik Tok γνώρισε εκπληκτική ανάπτυξη. Τον Μάρτιο του 2020, η εφαρμογή κέρδισε 12 εκατομμύρια νέους χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό χρηστών παγκοσμίως σε 52,2 εκατομμύρια, καθιστώντας την ως την πιο δημοφιλή εφαρμογή για παιχνίδια στο Apple App Store το πρώτο τρίμηνο του 2020. Αυξήθηκε επίσης ο χρόνος που αφιερώθηκε στην εφαρμογή και στους σχετικούς ιστότοπους (Su et al., 2020).

 

 

Οι επιχειρήσεις γίνονται όλο και πιο στοχευμένες έχοντας ποικιλία στις διαφημιστικές εκστρατείες τους στο TikTok. Το οικοσύστημα του μάρκετινγκ επιτρέπει στα brands να προσεγγίζουν την αγορά-πελάτη τους εγκαίρως και με ακρίβεια, αξιοποιώντας διάφορες τεχνολογίες και τρόπους. Οι κριτικές προϊόντων, οι συμβουλές γονέων και τα βίντεο των κατοικίδιων έχουν αυξηθεί στην κατάταξη των εν λόγω κατακόρυφων κλάδων (Mou, 2020).

 

 

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα οι επιχειρήσεις ή οι influencers επιλέγουν:
1. Το TikTok
2. Τα Instagram Reels
3. Τα Youtube Shorts

 

Η ανάπτυξη του TikTok με τον εθιστικό του αλγόριθμο ξεπέρασε συντριπτικά τις υπόλοιπες πλατφόρμες, και τις αναγκάζει πλέον να αλλάξουν την στρατηγική τους για τα επόμενα χρόνια.

 

Στην ψηφιακή αυτή εποχή που διανύουμε, η ICAP CRIF συνεχίζει και επενδύει στο Digital Marketing προσφέροντας από το 2008 ολοκληρωμένες λύσεις για την Online προβολή των επιχειρήσεων τόσο στην εγχώρια όσο και στην παγκόσμια αγορά.

 

Για να δεις πως θα οδηγήσεις την επιχείρησή σου σε ανάπτυξη λαμβάνοντας άμεσα και απτά αποτελέσματα κάνε click εδώ!

 

Πηγή: Google Scholar

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *